För sverige - i otid.

Victoria ska gifta sig! Hon ska få sin Daniel. Kan ni tro det? Nej, inte jag heller. Det blir säkerligen en magisk och alldeles underbar kväll på slottet när detta giftermål till slut ingås, inför både gud (som ju bestämt att hon ska bli drottning) och det svenska folket. Det är allt bra tur att vi har en kungafamilj. Så att vi får något extravagant och påkostat evenemang att distrahera oss från det faktum att vi snart alla är arbetslösa. Har du riktig tur kanske brudparets ekipage krossar din fot på väg till kyrkan. Ett oförglömligt minne av ett viktigt kapitel i världshistorien blir ditt för evigt. Tillsammans med haltandet.

När ekonomin fullständigt kollapsat och gäng av vilda hundar ylandes stryker omkring utanför dörren kan vi hålla oss varma i våra små skjul med tanken av att successionen är säkrad för ännu en generation. Sverige är bevarat. Ett folks framtid räddad. Nu återstår bara att vår kronprinsessas livmoder är fruktbar så är lyckan total. Måtte det bli ännu en härförare av de mått vi är vana vid!

Vilken ren och skär glädje att hennes blivande make dessutom är en man av folket. I dess vidaste bemärkelse naturligtvis. Han må inte vara adlig, men han har en humanoid kroppsform och andas nästan säkerligen någon slags syreblanding. Han bör enligt uppgift även inta näring genom en öppning i skallen. Förvisso av typer och kulörer sällan skådade av oss ur pöbeln. Men det är likväl naturlig näring och inte alls barnasjälar som republikaner antydit. Detta är en förbannad osanning.

Våra medier har utför ett alldeles exceptionellt arbete i att bevaka denna händelse. De har under dagen försett oss med metervis av artiklar och kolumner i ämnet. Mer att följa, oundvikligen.