PP.

Jag tänker rösta på Piratpartiet. Är detta intressant i sig? Inte för mer än jag själv, förmodligen. I mitt korta liv har jag lyckats pricka in röster i både riksdag, landsting, kommun och EU-val för vänsterblocket. Men nu är alltså denna trend för första gången bruten. Det blir en försmädlig liten röst på Piratpartiet. Tydligen.

Anledningarna är flera. Kortfattat handlar det hela om en missnöjesröst angående frågor jag anser enormt viktiga för mig själv och den framtida demokratin. Något som tycks gå helt förbi flera, framförallt högerinriktiga, människor. De brölar ur sig - "Nämen va? De har ju bara en fråga! Allt det andra då?" och det hela skulle säkert följas upp av "Äru dum i huvet?" om de inte kommit på sig själva.

Att vi idag ska hota mer av vår personliga integritet på grund av fildelning än vi någonsin gjort för faktiska hot vår nation stått inför, så som fascism och kommunism, finner jag otroligt olustigt och oroväckande. Att tro att den enda frågan PP driver är The Pirate Bays fortsatta spridning av upphovsrättsskyddat material på internet är inte bara en grav missuppfattning, det är nästintill kriminell idioti.

Bör lagen spegla den moral människor i vårt samhälle hyser? Tycker du att din personliga frihet är viktigare än profiten för en industri som inte längre fyller någon funktion? Vill du undvika att förstöra den mest inflytelserika tekniska innovation mänskligheten frambringat sen tryckpressen? Är svaret ja på dessa frågor bör du undra vad i helvete det är våra folkvalda representanter pysslar med. Blockmongons politiska moraliserande undanbedes.

Om man ska vara ett enfrågeparti är frihet en lagom stor fråga.