Naturligt = Bra = Skitsnack.

Homeopati, henna, ekologiska produkter, örtmediciner och uråldriga kinesiska hemligheter. Alla dessa saker har fått en större spridning i media och börjar ta steget in i vanliga människors medvetande. Idén att allting naturligt är bra för dig och att vetenskapligt bevisade metoder inom hälsa och sjukvård är direkt skadliga har numera fotfäste. Förvånande. Särskilt i Sverige, som åtminstone jag har inbillat mig befolkats av människor med andra värderingar.

Folk ifrågasätter numera hur mycket gott västerländsk medicin egentligen gör, i kontrast till all skada. Utmärkt. Kritiskt tänkande är nästintill alltid ett bra attribut hos en människa, som bör främjas. Att granska och dekonstruera begrepp och allmänt vedertagna koncept är hälsosamt och livsviktigt för den fortsatta utvecklingen av vårt samhälle.

Ett ekologisk äpple är däremot inte mer hälsosamt än en "industriellt" odlad varriant. Homeopati är bara vatten. Hur många gånger ska det behöva sägas?! Örtmediciner kan fungera. Men vetenskapen provade örter och växter, hittade vilka som fungerade och resten är bara en god dippblandning för en fredagkväll. Naturen är inte någonting vi bör snegla mot för inspiration i hur vi bör leva våra liv. Här är en kort lista på andra saker som är helt "naturliga".

- Lava
- Smittkoppor
- Svavelsyra
- Alla giftiga djur som någonsin har existerat.
- Uran

Har det gått någon förbi att anledningen till varför människan bor i samhällen är för att kunna värja sig från naturen? Den har inte mycket till övers för oss. Faktum är att den skulle må väldigt mycket bättre av att du levde en kortare livscykel, vilket också är helt naturligt. Så när du når trettiofem kanske du borde fundera över att leta upp en björn i skogen och hjälpa naturen på traven. Björnskit är säkert ett utmärkt gödsel. Dessutom är det naturligt, ekologiskt, miljövänligt och utan tvekan det någon gammal kines skulle rekommendera.